Sportovci představili hejtmanovi Václavu Šlajsovi Nadační fond západočeských olympioniků

obrazek
19. srpna 2014 10:27, aktualizováno 09:27, Mgr. René Zeithaml

Miroslav Varga, Vladimír Jarý, Vladimír Bednář a Věra Štruncová, významní čeští sportovci a bývalí reprezentanti Československa na mezinárodních sportovních soutěžích, navštívili ve středu 19. února 2014 krajský úřad, aby se sešli s hejtmanem Plzeňského kraje Václavem Šlajsem a seznámili ho s aktivitami Nadačního fondu západočeských olympioniků.


Sportovci přinesli na setkání s hejtmanem Plzeňského kraje cenné kovy z olympijských her.

Držitel zlaté medaile ve střelbě z LOH 1988 v Soulu Miroslav Varga, házenkář a stříbrný medailista z LOH 1972 v Mnichově Vladimír Jarý, hokejista a bronzový medailista ze ZOH 1972 v Sapporu Vladimír Bednář - ti všichni jsou v současné době členy správní rady Nadačního fondu západočeských olympioniků, který vznikl v roce 2011 a jehož smyslem je podporovat bývalé olympioniky a účastníky světových soutěží. Na krajský úřad společně s nimi zavítala také Věra Štruncová - bývalá reprezentanka Československa v odbíjené a bronzová medailistka z Mistrovství Evropy 1967 v Istanbulu.


Věra Štruncová, Vladimír Bednář, hejtman Václav Šlajs, Miroslav Varga a Vladimír Jarý

 "Nesmíme zapomínat na ty, kteří svými vynikajícími sportovními výkony přispěli k dobrému jménu Čechů v zahraničí. I dnes si tito lidé zaslouží naše uznání a podporu," říká hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a připomíná, že tehdejší sportovci reprezentovali naši republiku bez nároku na honorář.