Správa Národního parku Šumava získala od kraje novou kameru

obrazek
14. prosince 2016 16:00, aktualizováno 15:01, Mgr. René Zeithaml

Novou kameru s nočním viděním včetně příslušenství v hodnotě 70 tisíc korun pro Návštěvnické centrum Srní předala 14. prosince 2016 radní pro životní prostředí a zemědělství Radka Trylčová vedoucímu návštěvnického centra Jiřímu Kecovi.

Návštěvnické centrum Srní Správy Národního parku Šumava je věnováno zvláště chráněnému druhu vlka obecného. Toho lze díky návštěvnickému centru pozorovat v jeho přirozeném prostředí. Centrum již navštívilo 200 tisíc návštěvníků. Je hojně využíváno jak širokou veřejností, tak i školami, pro něž jsou připravovány výukové programy týkající se života vlčí smečky. Mimo jiné je centrum také uzpůsobeno tělesně postiženým osobám, které mají možnost bezbariérového vstupu do expozice, tak i sledování vlků ve výběhu pomocí ovládané stabilní kamery.

Vzhledem k tomu, že vlk obecný je velice plaché zvíře s převažující noční aktivitou, je instalace nové kamery s barevným nočním viděním s možností umístění na libovolném místě ve výběhu přínosem ke zdokumentování a přiblížení života vlčí smečky.

 
Radní Radka Trylčová předává novou kameru vedoucímu návštěvnického centra Jiřímu Kecovi