Starostoval 16 let, teď si užívá

obrazek
13. května 2015 07:37, aktualizováno 06:37, Bc. Eva Mertlová

K sedmdesátým narozeninám popřál bývalému starostovi Tachova Ladislavu Macákovi hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a jeho náměstek Jiří Struček. Hejtman také poděkoval exstarostovi za práci pro město Tachov, kde zastával funkci starosty 16 let.

 „Rád bych poděkoval Ladislavu Macákovi za jeho práci pro Plzeňský kraj a pro město Tachov. Pod jeho vedením se město Tachov pozvedlo, udělalo se hodně práce a v celém regionu v posledních letech výrazně klesla nezaměstnanost. Chtěl bych bývalému starostovi popřát pevné zdraví a pohodový život bez stresu, který měl dosud," uvedl hejtman Václav Šlajs s tím, že Ladislav Macák je první starosta, kterého na krajském úřadě oceňuje.

Bývalý starosta uvedl, že ho práce starosty bavila a dělal ji rád. „Byla to práce s lidmi a bylo možné hned vidět odezvu, jestli se něco daří nebo ne,“ řekl oslavenec a dodal, že úspěchy Tachova nejsou jen jeho zásluha, ale zásluha zastupitelů a lidí, které měl v blízkém okolí. „Spousta věcí zůstalo ještě nedokončených a práce je pořád dost, ale to bude stále," uvedl.

Náměstek hejtmana a také nynější starosta města Tachov Jiří Struček přislíbil, že se bude snažit navázat na to, co bylo ve městě započato včetně hledání řešení v oblasti dostupnosti zdravotní péče na Tachovsku.

Z významných věcí, které se za období jeho starostování povedly, jej nejvíce potěšila záchrana Jízdárny ve Světcích. „Rekonstrukce Jízdárny byla jedním z mých nejšťastnějších okamžiků, ale i tady práce ještě neskončily. Naštěstí je šance získat na další práce na budově a okolí dotace v novém programovém období," doplnil exstarosta.

Ladislava Macáka teď čeká odpočinek a podle jeho slov hlavně cestování. „Snažím se hodně cestovat po Čechách, jezdit na kole a v létě se chystám do zahraničí na Bajkal," uzavřel Macák.

Fotogalerie: