Střední škola Oselce vyhodnotila Motivační program

obrazek
28. února 2013 07:55, aktualizováno 08:20, Bc. Petra Síbalová

Jedním z hlavních dlouhodobých úkolů v oblasti školství, které již několik let řeší Plzeňský kraj, je zvýšení zájmu žáků základních škol o studium na technicky orientovaných středních školách.

Proto již od roku 2009 vyhlašuje RPK dotační program „Motivace pro technické vzdělávání mládeže Plzeňského kraje“. Příjemcem jsou střední odborné školy, které organizují pro žáky základních škol různé akce, které mají společný cíl – vzbudit v žácích 8. a 9. tříd zájem o studium na těchto školách. Jak vyplývá ze získaných zkušeností, nejefektivnější jsou zájmové kroužky, do nichž potencionální zájemci o studium docházejí.

Mezi tradiční zájemce o uvedený dotační program patří Střední škola, Oselce 1.

19. února 2013 se zde sešli žáci, zástupci škol i rodiče žáků. O významu akce svědčila i přítomnost starosty, člena školské rady SŠ  Oselce i zástupců OŠMS KÚ Plzeňského kraje. Cílem bylo vyhodnocení Motivačního programu za rok 2012.

Do dvou zájmových kroužků docházelo 25 žáků z okolních ZŠ. Účastníci setkání měli možnost si na místě prohlédnout zdařilé výrobky žáků z kovu i ze dřeva. Přítomní se shodli na tom, že se záměr programu podařilo naplnit.

Na závěr poděkovala JUDr. Jaroslava Havlíčková, vedoucí OŠMS, panu řediteli Ing. Václavu Bumbičkovi i jeho spolupracovníkům za práci, kterou realizaci Motivačního programu věnovali.