Studenty Obchodní akademie v Plzni přivítal hejtman

obrazek
01. září 2014 15:14, aktualizováno 14:25, Mgr. Alena Marešová

Nový školní rok zahájil v pondělí 1. září 2014 hejtman Václav Šlajs na Obchodní akademii na náměstí T. G. Masaryka v Plzni. Spolu s ředitelem Miloslavem Skuhravým pozdravil studenty prvního a čtvrtého ročníku oboru Ekonomické lyceum.


Hejtman přivítal studenty prvního ročníku oboru Ekonomické lyceum.

Školní rok na Obchodní akademii, Plzeň 1. září zahájilo 160 nových studentů. Hejtman Václav Šlajs krátce promluvil ke studentům prvního ročníku. „Věřím, že jste si užili prázdniny, odpočali si a s novým elánem nastupujete do nové životní etapy. Středoškolským studiem začínají krásná léta mládí, na která budete dlouho vzpomínat," uvedl Václav Šlajs. Hodně štěstí pak popřál studentům v další učebně, kde začali školní rok budoucí maturanti, které hejtman potrápil několika záludnými otázkami z oblasti ekonomiky. Úroveň maturantů na Obchodní akademii, Plzeň je velmi vysoká, 90 % maturantů je úspěšných při složení maturitní zkoušky na poprvé.


Maturanti dostali od hejtmana pár záludných otázek z oblasti ekonomiky.

Na obchodní akademii na Masarykově náměstí v Plzni studuje 600 žáků ve 20 třídách. Vysoký podíl studentů, a to 90 – 95 % pokračuje ve studiu na vysoké škole.


 Studenti čtvrtého ročníku oboru Ekonomické lyceum.