Technická olympiáda zná vítěze

obrazek
10. února 2017 09:58, aktualizováno 14. února 2017 11:42, Bc. Eva Mertlová

V prostorách Západočeské univerzity v Plzni se ve čtvrtek 9. února 2017 uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků 4. ročníku soutěže Technická olympiáda Plzeňského kraje. Ceny vítězové převzali z rukou náměstkyně hejtmana Ivany Bartošové.

"Oceňuji originalitu nápadů a samozřejmě i technické provedení jednotlivých soutěžních prací. Věřím, že vysoká úroveň představených prací nasvědčuje skutečnosti, že se mezi soutěžícími najde celá řada těch, se kterými se po skončení studia na střední škole setkají členové hodnotící komise právě na akademické půdě," uvedla náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová. "Velké díky patří nejenom samotným žákům, ale také pedagogům, kteří je vedou," doplnila.

V letošním roce se do soutěže přihlásilo 10 středních škol s počtem 77 žáků. Prezentováno bylo 32 soutěžních prací. V loňském ročníku bylo přihlášeno 14 středních škol a celkem 39 soutěžních prací prezentovalo 114 žáků.

Nově letos Západočeská univerzita v Plzni přislíbila účastníkům soutěže jednorázové stipendium ve výši 10 tisíc korun tomu, kdo nastoupí studium na ZČU.

Fotogalerie:

          

Přihlášené střední školy do soutěže:

  • Gymnázium J.Š. Baara, Domažlice, Pivovarská 323
  • Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy, Národních mučedníků 347
  • Gymnázium Luďka Pika, Plzeň, Opavská 21
  • Gymnázium, Plzeň, Mikulášské nám. 23
  • Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115
  • Střední průmyslová škola dopravní, Plzeň, Karlovarská 99
  • Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109
  • Střední průmyslová škola, Tachov, Světce 1
  • Střední škola informatiky a finančních služeb, Plzeň, Klatovská 200 G
  • Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická, Plzeň, Koterovská 85

O soutěži       
Technická olympiáda Plzeňského kraje je kolektivní soutěž, kde soutěžní tým musí tvořit nejméně 2 žáci z jedné střední školy v řešení tematických okruhů technických problémů. Soutěžní tým je veden pedagogem z dané školy, Západočeská univerzita poskytuje možnost konzultací s určenými odborníky k jednotlivým tématům, rovněž poskytuje možnost využití laboratorních prostor k potřebným měřením v rámci experimentů.

Práci musí vytvořit skupina žáků z jedné školy, pomoc z jiných subjektů je zakázána. Konzultace jsou povoleny z pedagogického sboru dané školy a ze ZČU. Své výsledky soutěžní týmy prezentují před odbornou porotou. Témata jsou vypisována Západočeskou univerzitou.

 

 

Oceněné týmy najdete v příloze:

Soubory ke stažení