Účast hejtmana PK na zasedání Regionální rady odborových svazů ČMKOS PK

obrazek
19. srpna 2014 14:19, aktualizováno 13:19, Mgr. René Zeithaml

Hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs se zúčastnil zasedání Regionální rady odborových svazů ČMKOS Plzeňského kraje, které se uskutečnilo v pondělí 19. května.

Po osobním přivítání předsedou Regionální rady odborových svazů ČMKOS Plzeňského kraje Jindřichem Brabcem, přiblížil hejtman kraje návštěvu prezidenta ČR Miloše Zemana v kraji „„Prezident navštívil v regionu sedm měst, setkal se se starosty, s představiteli měst, podnikateli, studenty, ale zejména s občany. Na všech místech, kam zavítal, vyvolával ohromný zájem, zejména mezi mladými lidmi," shrnul jeho třídenní, květnovou návštěvu Václav Šlajs. Neopomenul zmínit ani ocenění prezidenta, že Plzeňský kraj je jediný nezadlužený kraj v zemi.

Další téma setkání se týkalo připravovaného Česko-čínského sympozia o spolupráci mezi Plzeňským krajem a provincií Zhejiang a Ekonomického fóra 2014, které se uskuteční na konci května.

Dotazy z řad předsedů odborových organizací se samozřejmě dotýkaly i nezaměstnanosti v kraji, převodu letiště v Líních na kraj, znovuzřízení provozu plánské nemocnice apod. V neposlední řadě se diskuse dotkla i možného uzavření „Sektorové dohody jako nástroje sociálního dialogu při řešení dlouhodobých problémů v oblasti rozvoje lidských zdrojů“. Kdy hlavním účelem tohoto projektu je nalezení efektivních řešení dlouhodobých problémů v oblasti rozvoje lidských zdrojů v České republice, a to za účasti zástupců zaměstnavatelů, zástupců zaměstnanců a dalších aktérů (např. úřady státní správy a samosprávy, vzdělávací instituce), tzn. i Plzeňského kraje, kteří mohou tuto oblast aktivně ovlivňovat.


Z proběhlého jednání