V čele pracovní skupiny Vzdělávání stojí Ivana Bartošová

obrazek
23. února 2017 15:33, aktualizováno 14:38, Mgr. Jana Filípková

V úterý 24. ledna 2017 proběhlo 6. zasedání Pracovní skupiny Vzdělávání pro území Plzeňského kraje (PS Vzdělávání).

Na úvod zasedání se přítomným představila nová předsedkyně PS Vzdělávání, Mgr. Ivana Bartošová, náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu. Díky této změně na pozici předsedkyně PS Vzdělávání byl přijat Dodatek č. 1 ke Statutu PS Vzdělávání. Poté vystoupil Mgr. Duda, který seznámil členy PS Vzdělávání s aktuálními informacemi k realizaci projektu „Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Plzeňského kraje“ (KAP), dále seznámil přítomné o již proběhnutých akcích určených středním školám a o akcích, které se teprve uskuteční.  Poté informoval přítomné o dvou nově chystaných aktivitách v rámci KAPu, kterými jsou marketing technického vzdělávání a analýza věkové struktury pedagogů středních škol.


6. zasedání Pracovní skupiny Vzdělávání pro území Plzeňského kraje

Hlavními body jednání bylo projednání a schválení Dodatků k platformám a schválení „Rámce pro podporu infrastruktury a investic“ (Rámec). Dodatky k platformám byly přijaty v souvislosti s personální změnou členů těchto platforem a se změnou na pozici věcného manažera. Byl projednán Rámec a přinesen přehled projektů, které jsou do Rámce zahrnuty. Podrobněji se hovořilo především o zrušených výzvách č. 84. a 86. výzva IROP Infrastruktura pro SŠ a VOŠ II. Následně PS Vzdělávání Rámce pro podporu infrastruktury a investic schválila a doporučila jej ke schválení Regionální stálé konferenci.

V dalších bodech vystoupila PhDr. Ladislava Šlajchová, Ph.D. (NIDV) s aktuálními informacemi o realizaci projektu Strategické řízení a plánování ve školách a v územích (SRP) ve vazbě na jednotlivé MAP v Plzeňském kraji. Na závěr celého zasedání představil Ing. Pavel Beneš (Regionální rozvojová agentura PK) „Prognózu vývoje žáků základních škol v Plzeňském kraji“.

Důležité dokumenty a prezentace z jednání jsou zveřejněny níže v příloze.


6. zasedání Pracovní skupiny Vzdělávání pro území Plzeňského kraje


6. zasedání Pracovní skupiny Vzdělávání pro území Plzeňského kraje


6. zasedání Pracovní skupiny Vzdělávání pro území Plzeňského kraje

 

 

 

Soubory ke stažení