V ČEZ Aréně se utkaly hokejové týmy v rámci 14th Ice Hockey Tournament Of Gas Companies

obrazek
19. srpna 2014 13:46, aktualizováno 12:46, Mgr. René Zeithaml

V pátek 25. a sobotu 26. dubna 2014 se v plzeňské ČEZ Aréně uskutečnil hokejový turnaj plynárenských společností, jehož zahájení se v pátek dopoledne zúčastnil hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a jeho náměstek Ivo Grüner.

Turnaj byl slavnostně zahájen sborem Cancioneta Praga, který zazpíval státní hymny České republiky, Slovenska, Finska a Ruské federace. Všechny tyto země totiž měly na turnaji své týmy. Mnoho sportovních úspěchů popřáli na úvod hráčům zástupci pořádající společnosti Vemex a také hejtman Václav Šlajs.


Turnaj zahájil hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs

Jednalo se již o 14. ročník akce Ice Hockey Tournament Of Gas Companies, která se každým rokem koná v jiné zemi. Letos připadlo pořadatelství České republice. Na turnaji se utkaly týmy plynárenských firem Gazprom Export, Net4Gas, SPP, Gasum a Vmex (Gasumex). Druhý den turnaje byl soutěžní nejen pro hráče, ale také pro děti z dětských domovů v Plzeňském kraji, které měly možnost vyhrát zájezd do Norimberka na show delfínů a lachtanů v jediném delfináriu ve střední Evropě. Děti soutěžily ve střelbě na branku a zájezd do definária si vystřílely děti z dětského domova Domino.

Foto: Oldřich Faifer