V Plzni bylo otevřeno nové depo

obrazek
01. září 2014 07:33, aktualizováno 06:33, Mgr. René Zeithaml

Nová základna Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) v areálu plzeňské Škody byla slavnostně zprovozněna v pátek 29. srpna 2014. Otevření nového depa se zúčastnil hejtman Václav Šlajs spolu se členy Rady Plzeňského kraje Václavem Šimánkem, Jaroslavem Bauerem, Václavem Šteklem a Jaroslavem Šobrem.


Střihání pásky při otevírání nového depa.

„Vozovna v Cukrovarské ulici, která poskytovala zázemí vozům, řidičům i mechanikům 115 let již dlouhodobě nesplňovala požadavky pro bezpečné parkování vozidel MHD, ani pro rozvoj technologického zázemí servisu vozů. Nové opravárenské a servisní zázemí umožňuje nasazení moderních a ekologických technologií v oblasti servisu vozidel. Odpovídá tak nárokům 21. století, a je co do velikosti koncipováno tak, aby mohlo úspěšně sloužit veřejné dopravě nejméně tak dlouho jako depo v Cukrovarské," vysvětluje předseda představenstva PMDP Michal Kraus.


Nová technická základna Plzeňských městských dopravních podniků v areálu škodovky.

Nová technická základna na ploše 11,6 ha bude v současné době sloužit 112 autobusům a 86 trolejbusům. V depu jsou umístěny zejména haly na servis vozidel, strojní myčky, lakovací boxy, skladovací prostory, čerpací stanice, atd. Další součástí jsou zastřešená stání pro trolejbusy a parkoviště pro autobusy včetně zařízení pro předhřevy motorů. Je zde také jediná krytá zkušební trolej v Evropě, která měří 250 metrů.