V Plzni dnes začala konference o designovém inženýrství

obrazek
01. září 2014 12:53, aktualizováno 14:24, Mgr. Alena Marešová

Mezinárodní konferenci o designovém inženýrství ICDES 2014 v pondělí 1. září 2014 zahájili hejtman Václav Šlajs, primátor Martin Baxa, rektorka Západočeské univerzity Ilona Mauritzová a zástupci firem, které se podílely na její přípravě.


Jedním z řečníků, kteří  zahajovali mezinárodní konferenci ICDES 2014 byl také hejtman Václav Šlajs. 

Slavnostní zahájení konference se uskutečnilo v Kongresovém centru Parkhotel Plzeň, kde se po další tři dny budou odehrávat přednášky a workshopy. Hejtman na úvod krátce představil Plzeňský kraj a jeho úspěchy s tím, že kraj je úspěšný díky městu Plzeň a také Západočeské univerzitě v Plzni. „Věřím, že tato konference přinese další impulsy pro rozvoj vědy a techniky," uzavřel svoji řeč Václav Šlajs. Konferenci pořádá japonská společnost Japan Society for Design Engineering ve spolupráci s Fakultou strojní ZČU v Plzni. Ústředním tématem konference je téma „Nová role konstruování a vědy".

V průběhu konference zazní přes 80 odborných příspěvků, počítá se s účastí více než 130 výzkumníků z 12 zemí světa. Záštitu nad konferencí převzali Václav Šlajs, hejtman Plzeňského kraje, Martin Baxa, primátor města Plzně, Ilona Mauritzová, rektorka ZČU v Plzni, kteří jsou zároveň hlavními sponzory spolu se společností Plzeň 2015, o.p.s., zastoupenou jejím ředitelem Jiřím Suchánkem.

Město Plzeň hostí třetí ročník mezinárodní konference ICDES (The 3rd International Conference Design Engineering and Science). První ročník proběhl v roce 2005 ve Vídni a druhý v roce 2010 v Tokiu.