V Plzni zazněly tóny nejlepších mladých kytaristů z celé republiky

obrazek
22. května 2017 17:48, aktualizováno 16:48, Mgr. Jana Filípková

Více než 150 mladých kytaristů - žáků Základních uměleckých škol z celé republiky a zhruba 100 pedagogů přivítala v pátek 19. května 2017 v Plzni náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch Ivana Bartošová. Plzeň se pro letošní rok totiž stala hostitelem ústředního kola soutěže ve hře na kytaru.

„Oceňuji dlouhé měsíce příprav, neboť talent sám o sobě je významným vkladem, ale pro úspěch vedle štěstí je potřeba hlavně systematické práce, což výkony jednotlivých soutěžících dokládají,“ prohlásila Ivana Bartošová.

A dodává: „Velké díky za organizaci a hladký průběh patří nejenom Základní umělecké škole T. Brzkové v čele s její ředitelkou Ivou Vainarovou, ale i desítkám dobrovolníků ze všech plzeňských ZUŠ, kteří se podíleli na zajištění soutěže.“

Pro mladé umělce byl připraven areál SOUE na Vejprnické ulici, kde měli veškerý servis, což je oproti minulým rokům, kdy se soutěž konala v jiných městech, obrovské plus. Připraveny byly dva koncertní sály, v nichž usedly dvě sedmičlenné poroty a kde kytaristé soutěžili v osmi kategoriích podle věku v sólové hře a také ve hře komorní. Nachystána byla v areálu i jídelna, ubytování a velkou výhodou bylo i parkoviště a snadná dostupnost MHD.

Soutěžní maraton proběhl ve dnech 19. – 21. května 2017 a všechny soutěžní vystoupení mohla široká veřejnost navštívit zdarma.

Fotogalerie: