V zajetí geometrie a květin

obrazek
02. února 2017 14:32, aktualizováno 03. února 2017 18:08, Mgr. Jana Filípková

V rámci 9. ročníku soutěže ve vazbě a aranžování květin „Netradiční karafiát“ se utkalo 11 soutěžících ze tří krajů České republiky. Soutěžní klání se uskutečnilo za přítomnosti náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch Ivany Bartošové ve středu 1. února 2017 v sálu SOUE Plzeň ve Vejprnické ulici v Plzni.

„Jsem ráda, že jsem mohla být přítomna vašemu tvoření. Nezávidím porotcům vyhodnotit nejkrásnější dílo, které tady vzniklo. Obdivuji vaší kreativitu, nápaditost a um. Věřím, že až dostudujete, tohle vše vám pomůže k dobrému uplatnění nejen ve vašem profesním životě,“ promluvila k zúčastněným žákům ze ZŠ a OŠ z Horšovského Týna,  OŠVS z Plzně, OU a PrŠ z Chroustovic a SOŠ stavební a zahradnické z Prahy Ivana Bartošová. „Poděkování samozřejmě patří i pedagogům, kteří své žáky dobře vedou, a v neposlední řadě náleží velké díky plzeňské Odborné škole výroby a služeb zřizované Plzeňským krajem, která soutěž již 9. rokem organizuje.“

Soutěž určená žákům odborných škol zahradnického oboru vzdělávacích programů kategorie E byla rozdělena do dvou samostatných úkolů. Během prvního z nich v délce 70 minut vznikaly aranžmá živých řezaných květin do vybraných váz. Náročnější zadání bylo druhého úkolu, kdy soutěžící aranžovali rostlinný materiál na téma „V zajetí geometrie“ na podložku 50 x 50 cm.

Fotogalerie:

 

 

 

Soubory ke stažení