Ve druhé polovině trvání výstavy EXPO v Astaně se představil i Plzeňský kraj

obrazek
10. srpna 2017 15:07, aktualizováno 14:07, Mgr. Jana Filípková

Návštěvníci mezinárodní specializované výstavy EXPO 2017 v kazachstánské Astaně zaměřené na téma „Energie budoucnosti“ mohou v rámci českého pavilonu navštívit ve dnech 3. až 13. srpna 2017 i expozici Plzeňského kraje. Na této výstavě vedle České republiky představují své inovativní technologie a trvale udržitelná řešení v oblasti energetiky další země světa, a to v celkovém počtu 115.

„Český pavilon, který je koncipovaný v duchu základního motta „Důmyslnost řešení“, vnímám jako velmi vydařený a především unikátní v měřítku celé výstavy,“ říká Ivana Bartošová, náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch.

„Návštěvníky české expozice upoutá jeden ze dvou světových prototypů letounu Epos na elektrickou energii kunovické společnosti Evektor, ale i skládací elektrokolo společnosti Agogs či „létající“ kolo společnosti Technodat, které využívá kombinaci lidské síly a elektrické energie,“ dále popisuje Ivana Bartošová.

„Expozice se ale nevěnuje pouze odborným tématům. Celé druhé patro je věnováno interaktivní a edukativní expozici, kde si užijí nejen dospělí, ale hlavně děti. Na řadě modelů a aplikací se přesvědčí, jakými způsoby a jak náročné je energii vyrobit a jak důležité je energiemi šetřit.

Zároveň je zde Česká republika představena i jako ideální turistické destinace, která návštěvníky láká třeba na barokní památky.“

Celá mezinárodní specializovaná výstava, která trvá od 10. června do 10. září 2017, má pomoci odpovědět na otázku, jak zajistit pro všechny dostatek energie při současném snižování emisí. A současně představuje alternativní zdroje energie nebo takzvané „zelené technologie“.

Další informace o výstavě ExpoAstana2017 najdete na webu www.astanaexpo2017.cz anebo zajímavé ‎momenty a fotografie  si můžete také prohlédnout na facebookovém profilu české účasti www.facebook.com/EXPO2017AstanaCzechRepublic.

Fotogalerie: