Veteráni projeli západní obchvat Plzně

obrazek
01. září 2014 07:37, aktualizováno 06:37, Mgr. René Zeithaml

Více než stovka automobilů a motocyklů vyjela v sobotu 30. srpna 2014 dopoledne z areálu Křimického zámku, aby prověřila nový západní obchvat Plzně, který bude slavnostně zprovozněn až 9. září. Zámeckou Foxinterier Rally zahájil hejtman Václav Šlajs spolu s náměstkem Václavem Šimánkem. Oba se v jednom z historických vozidel vydali na trasu západního obchvatu.


Rally zahájil hejtman Václav Šlajs a jeho náměstek Václav Šimánek.

Jízdu historických vozidel „Zámeckou Foxinterier Rally“ pořádal městský obvod Křimice ve spolupráci s Classic Car Clubem a Plzeňským krajem jako součást tamních zámeckých slavností. Záštitu nad akcí převzal hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, který akci zahájil a jezdcům popřál šťastnou cestu bez kolizí.

Před zahájením rally se do areálu zámku sjeli všichni účastníci se svými naleštěnými „miláčky“ a většina majitelů těchto historických skvostů vyrazila i v dobovém oblečení. Automobily i motocykly absolvovaly trasu v délce 50 km, která začínala právě na západním obchvatu Plzně a byl jakousi předpremiérou, než se 9. září 2014 otevře běžnému provozu.

V odpoledních hodinách bavila návštěvníky hudba kapely Bobelin a po 16. hodině vyhlásil starosta městského obvodu Křimice Petr Otásek spolu s hejtmanem Václavem Šlajsem vítěze diváckého hlasování o nej automobil a nej motocykl. Cenu za nejhezčí motocykl si odnesl Václva Rýdl za Jawu Rikša, nejhezčím automobilem se stal Jaguar E Bohumila Kuby a dárky byly připraveny také pro nejstarší motocykl, kterým byl ITAR 1924 Ivo Šalingera a nejstarší automobil Chandler Luboše Vaníčka.

„Jsem velmi rád, že se v rámci zámeckých slavností podařilo závod zorganizovat a věřím, že příští rok bude účastníků ještě více,“ řekl po vyhlášení vítězů Petr Otásek. „Za rok se bude Plzeňský kraj na akci opět podílet a budeme rádi, když bude mít akce ještě větší rozsah,“ přislíbil hejtman Václav Šlajs.