Vítězové dějepisné soutěže byli přijati na krajském úřadě

obrazek
19. srpna 2014 14:12, aktualizováno 13:12, Mgr. René Zeithaml

Tři vítězné týmy Dějepisné soutěže gymnázií 2014 spolu se svými učiteli zavítali 13. května 2014 na Krajský úřad Plzeňského kraje. Úspěšné řešitele soutěžních otázek z historie přijal hejtman Václav Šlajs.

Nejlépe si v soutěži vedl tým Gymnázia Sušice ve složení Vojtěch Hlavatý, Andrea Roubová a Hana Šebestová pod vedením učitelky Libuše Chaloupkové. Na druhé příčce se umístili studenti z Gymnázia Plasy - Pavel Trenčan, Daniel Straka, Václav Houdek. Studenty připravovala učitelka Ivana Bicanová. Třetí místo obsadili studenti – Štěpán Košan, Petr Trnka a Josef Kubát z Gymnázia Jaroslava Vrchlického v Klatovech. Klatovské studenty připravovala na soutěž učitelka Dagmar Protivová.

 
Vítězný tým z Gymnázia Sušice s hejtmanem Václavem Šlajsem a jeho náměstkem Jiřím Stručkem

Hejtman Václav Šlajs pobesedoval s vítězi dějepisné soutěže a "vyzkoušel" je také ze znalostí o Plzeňském kraji. „Jsem rád, že mladí lidé mají zájem o historii. Věřím, že jim studijní zápal dlouho vydrží a úspěšně budou pokračovat ve studiu na vysokých školách," uvedl.

Vítězné týmy na podzim čeká na poli dějepisných znalostí další souboj, tentokrát v konkurenci studentů gymnázií z celé České republiky a ze Slovenska. Celostátní kolo dějepisné soutěže se uskuteční v Chebu.


Společná fotografie