Výroční konferenci Rady seniorů Plzeňského kraje navštívili zástupci vedení kraje

obrazek
07. března 2017 13:39, aktualizováno 12:39, Bc. Eva Mertlová

Krajský úřad Plzeňského kraje hostil v úterý 7. března 2017 výroční konferenci Rady seniorů Plzeňského kraje. Hosty konference byli hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a jeho náměstek pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz.

Za vedení seniorských sdružení vystoupil nejprve předseda celorepublikové Rady seniorů ČR Zdeněk Pernes, který připomněl palčivá témata seniorů. Slova se ujal také předseda krajské rady Leoš Jochec, který poděkoval Plzeňskému kraji za podporu seniorů v mnoha oblastech a zároveň připomněl letní mezinárodní sportovní hry seniorů, které v tomto roce bude hostit Plzeň. Debata se točila především kolem změn ve výši starobních důchodů, výhod pro seniory a legislativních změn, které seniory za poslední čtyři roky potkaly.

"Senioři jsou těmi, kteří si naši pozornost zaslouží, a Plzeňský kraj chce intenzivněji se seniorskými sdruženími spolupracovat a podpořit tak jejich snahu o zlepšení situace v mnoha oblastech života této opomíjené skupiny obyvatel. Osobně se velice těším například na spolupráci v přípravě seniorských mezinárodních her, které bude v letošním roce hostit západočeská metropole, a na jejichž podpoře se kraj bude podílet," uvedl hejtman Josef Bernard na konferenci.