Vznik republiky se slavil i na velvyslanectví ČR v Berlíně

obrazek
05. listopadu 2014 16:21, aktualizováno 15:21, Mgr. René Zeithaml

Výročí vzniku republiky si připomněl Plzeňský kraj už v pondělí 27. října 2014 na českém velvyslanectví v Berlíně. Tradičního slavnostního banketu se zúčastnili členové diplomatických sborů, zástupci firem, čeští emigranti a řada dalších Čechů žijících v Německu.

Hosty na ambasádě České republiky v SRN přivítala chargé d’affaires ČR Eva Dvořáková a brigádní generál Pavel Rybák s manželkou. Eva Dvořáková přednesla slavnostní projev, v němž připomněla odkaz T. G. Masaryka. Hejtman Václav Šlajs, jakožto reprezentant kraje, který letos státní svátek na ambasádě organizačně zajišťoval, připomněl historii česko-německých vztahů a ocenil význam partnerství mezi Plzeňským krajem a bavorskými regiony, zejména Horní Falcí a Dolním Bavorskem. „S našimi bavorskými partnery a přáteli nás pojí silné pouto, založené na vzájemném respektu a důvěře. Přejme si, aby obě země i nadále jak na regionální, tak státní úrovni spolupracovaly ve prospěch obyvatel Česka i Německa," uvedl hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.    

Během slavnostního odpoledne mohli hosté vyslechnout tóny klasické hudby v podání plzeňského Sojkova kvarteta a svým zpěvem přítomné potěšila plzeňská vokální skupina Hlasoplet. Občerstvení připravili studenti Hotelové školy Plzeň a samozřejmě nechybělo ani plzeňské pivo.   

Fotogalerie: