Zástupci Chamu navštívili Plzeňský kraj

obrazek
29. dubna 2015 11:29, aktualizováno 10:29, Bc. Eva Mertlová

Zástupce Zemského okresu Cham v čele s předsedou Zemského sněmu Cham Franzem Löfflerem přijali ve středu 29. dubna 2015 hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a jeho náměstek Ivo Grüner na krajském úřadě. Návštěva zastupitelů Chamu byla zaměřena především na poznání Plzeňského kraje.

V úvodu hejtman Václav Šlajs přivítal zástupce partnerského regionu a představil jim Plzeňský kraj i s jeho úspěchy a oceněními. "Spolupráce mezi regiony trvá a funguje již delší čas a pro obě strany je přínosná. V Plzeňském kraji podniká řada německých firem a tím také přispívají k rozvoji regionu," uvedl Václav Šlajs. Vyzdvihl také ocenění Plzeňského kraje Nejlepší místo pro život, které region získal v minulém roce. "Hodnocení kraje bylo výborné v mnoha ekonomických faktorech a za to patří dík také německým firmám, které v kraji podnikají," doplnil. Slova se ujal též předseda zemského sněmu Franz Löffler a především poděkoval za pozvání a fungující vztahy s Plzeňským krajem: "Tyto vztahy mezi našimi regiony jsou velice přátelské a ne jen oficiální, jak tomu často bývá." Doplnil také, že by zástupci Chamu chtěli více poznat Plzeňský kraj. "Důvodem naší dnešní návštěvy je především výměna informací a poznání kraje. Chtěli bychom, aby naši zastupitelé zde byli velvyslanci a informace pak šířili dále mezi lidmi," dodal Löffler.

Po přátelském úvodu převzali hejtman Václav Šlajs a jeho náměstek Ivo Grüner drobné dary z rukou předsedy Zemského sněmu Cham. Netradičním darem byl znak města Chamu vypodobněný ve skle. Zástupci Chamu si pak odnesli regionální pochutiny. 

Fotogalerie