Zástupci Plzeňského kraje se sešli s podnikateli na 2.podnikatelském fóru

obrazek
19. srpna 2014 10:47, aktualizováno 09:47, Mgr. René Zeithaml

Zástupci Plzeňského kraje a podnikatelé z regionu se 3. března 2014 setkali na 2. podnikatelském fóru, které se uskutečnilo na Krajském úřadě Plzeňského kraje. Hlavní náplní setkání bylo předání informací, podnětů a návrhů, kde by mohl kraj podnikatelům pomoci.

V úvodu hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs přiblížil socioekonomické ukazatele regionu a zejména vyzval podnikatele ke vznesení námětů a připomínek. „Sešli jsme se, abychom vyslechli vaše poznatky, v čem by mohl kraj být nápomocen při rozvoji podnikání. Nejsme schopni vyřešit vše, ale chceme se dozvědět, co podnikatelům v regionu dělá problémy," vyzval k diskuzi Václav Šlajs. Mezi hlavní diskusní témata patřila problematika zákona o veřejných zakázkách, nedostatku technicky vzdělaných pracovníků nebo stavu silnic II. a III. tříd.


(zleva) vedoucí odboru regionálního rozvoje Miloslav Michalec, hejtman Václav Šlajs, poslanec PSP ČR Václav Votava a Jana Klementová z BIC Plzeň

Část setkání byla věnována představení programů na podporu podnikání ze strukturálních fondů EU po roce 2014. „Podnikání nemá být postaveno jen na dotacích, ale tato podpora je důležitá k urychlení jeho rozvoje," vysvětlila Jana Klementová z BIC (Podnikatelského a inovačního centra) Plzeň. Podnikatelům bude v příštím plánovacím období 2014 – 2020 k dispozici operační program s názvem "Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost". Pozvání na podnikatelské fórum přijaly více jak dvě desítky podnikatelů z regionu.