1. konference o zneužívání drog, prevenci a léčbě a doléčování závislostí v Plzni a v Plzeňském kraji

14. června 2005 14:48, aktualizováno 13:48,
 

Cílem této konference je zmapovat a seznámit odbornou i laickou veřejnost se situací a trendy na drogové scéně v Plzni a v Plzeňském kraji. Dalším tématem jsou možnosti a limity stávajícího systému zdravotních a psychosociálních služeb v Plzni a v Plzeňském kraji. A to celého systému od primární prevence po léčbu, ale i léčebné intervence a programy ve výkonu trestu až po následnou péči a doléčování osob se závislostí.

 

Toto fórum si klade za cíl otevřít prostor k intenzivnější komunikaci a spolupráci mezi státními i nestátními institucemi, nejen z řad poskytovatelů ale i státní správy a místní samosprávy, které se setkávají na různých úrovních s fenoménem prevence i zneužívání návykových látek. 

Smyslem spolupráce má být vytvoření a vyvažování komplexního systému zdravotnických a psychosociálních služeb, které by efektivně a za dobrou cenu (pro daňové poplatníky) zmírňovaly poptávku po drogách i nežádoucí dopady zneužívání drog a závislosti na jednotlivce i celou společnost.

 

Téma závislostí se neomezuje pouze na zneužívání nelegálních látek, ale rovněž na zneužívání alkoholu a nikotinu. Blok bude věnován rovněž substituční léčbě závislostí opiátového typu, která dosud není v Plzeňském kraji realizována v dostatečném rozsahu.

 

Své příspěvky přednese více než 15 odborníků ze státních i nestátních institucí nejen z Plzně a Plzeňského kraje, které se zabývají prevencí a léčbou (viz program v příloze).

 

 

Dotazy a bližší informace za organizátory:

Mgr. Dana Šedivá, zástupce A.N.O., tel.: 377 421 034 nebo 606 460 342,

e-mail: info@kcentrum.cz