Agroturistika v Plzeňském kraji

obrazek
23. srpna 2006 14:54, aktualizováno 13:54, Mgr. Jana Filípková
 

 

Dosah agroturistiky v České republice i v Plzeňském kraji nabývá v poslední době na významu v rámci tuzemského cestovního ruchu i rostoucího zájmu zahraniční klientely.

Téma agroturistiky považuje za důležité pro Plzeňský kraj i náměstkyně hejtmana PK pro oblasti cestovního ruchu, marketingu a neziskových organizací Mgr. Olga Kalčíková, neboť „právě krásná příroda a zdravé prostředí jsou důležitými předpoklady pro rozvoj tohoto odvětví turistiky, která má své příznivce zejména v rodinách s malými dětmi, ale dnes tento typ odpočinku nachází stále širší uplatnění např. i v rámci firemní turistiky.  Bohužel počet agrofarem a ekoagrofarem je v našem kraji zatím velmi malý, avšak ty, které již existují, nabízí široké spektrum výborných služeb. Ve výčtu takových služeb nechybí například westernový ranč „Podolí“ Soni Tomáškové u Běšin, malá mlékárna s výrobou skvělých jogurtů a čerstvých sýrů v Dolní Lhotě, prodej čerstvé zeleniny v Domažličkách u Klatov, výborné koláče paní Rudové z farmy Vojetice, ekofarma v Kochánově a samozřejmě zmínka o rozvoji hipoturistiky v Plzeňském kraji“, podotýká Olga Kalčíková k této problematice.

Tyto a mnoho dalších informací naleznete na trojjazyčném krajském portále cestovního ruchu www.turisturaj.cz v odkaze Agroturistika.

 

www.turisuraj.cz