Americký velvyslanec se setkal s hejtmanem

26. ledna 2005 15:40, aktualizováno 14:40,
 

Hejtman Plzeňského kraje Petr Zimmermann se v úterý 25. ledna 2005 setkal s velvyslancem USA panem Williamem J. Cabanissem. Hlavním tématem rozhovoru byly plánované oslavy 60. výročí osvobození v Plzeňském kraji. Ambasáda nabídla pomoc při organizaci oslav v našem kraji. Úzká spolupráce v rámci přípravy oslav osvobození již probíhá s městem Plzní. Plzeňský kraj bude kontaktovat obce a města v kraji, která oslavy osvobození připravují a bude je informovat o možné spolupráci s americkým velvyslanectvím.

 

Pana velvyslance bude doprovázet první tajemnice pro politické záležitosti paní Kim Krhounek a politický analytik paní Jana Kernerová. Jedná se o již druhé setkání hejtmana s americkým velvyslancem. Poprvé se setkali v březnu 2004 při první návštěvě J. E. Williama J. Cabanisse v Plzni po jeho jmenování do funkce velvyslance.

 

William J. Cabaniss byl oficiálně jmenován velvyslancem Spojených států amerických v České republice ministrem zahraničních věcí USA Colinem Powellem dne 9. prosince 2003. Do České republiky přijel 9. ledna 2004.

 

Hejtman Petr Zimmermann (vpravo) předává dar velvyslanci USA panu Williamu Cabanissovi.

Setkání se zúčastnil také radní kraje pro oblast životního postředí Doc. MUDr. Boris Kreuzberg, CSc. (uprostřed).

 

 

A na závěr setkání podpis pana velvyslance do pamětní knihy Plzeňského kraje.