Bambiriáda 2009

obrazek
27. května 2009 13:22, aktualizováno 12:22,

Již po jedenácté se v letošním roce uskuteční Bambiriáda – prezentace činnosti občanských sdružení dětí a mládeže a středisek volného času. Bambiriáda bude ve dnech 4. – 7. června probíhat ve 14 městech ve všech krajích České republiky. Jedním z nich bude také Plzeň. Ročník 2009 je zaměřen na předsednictví ČR v Radě EU. Záštitu nad touto zajímavou akcí převzala i hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová. 

 

Na plzeňské Bambiriádě se v roce 2009 ve Chvojkových lomech na Slovanech představí více jak dvacítka organizací. Většinou nabídnou návštěvníkům ukázky své činnosti a příchozí děti si budou moci samozřejmě tyto aktivity vyzkoušet.

 

Vedle stánkových prezentací bude probíhat doprovodný program, ve kterém se představí další organizace pracující s dětmi a mládeží. Z mnoha účinkujících např. hudební skupiny, taneční skupiny, historický šerm a malé orientální tanečnice.

V rámci doprovodného programu představí svoji práci a techniku hasiči. Nejen dětem ukáží práci záchranářských psů, předvedou hašení živého ohně a k vidění budou i zásahová vozidla či motorový člun. Prezentovat se bude také armáda ČR.

 

Bambiriáda probíhá za finanční podpory Plzeňského kraje.

Celostátním pořadatelem Bambiriády je Česká rada dětí a mládeže. Plzeňskou Bambirádu organizuje Plzeňská krajská rada dětí a mládeže.

 

účastníci tiskové konference před zahájením Bambiriády 2009