Bambiriáda 2011 se koná u přehrady

obrazek
27. května 2011 16:17, aktualizováno 15:17,

V novém areálu Škodaland u Borské přehrady v Plzni byl 26.5.2011 slavnostně zahájen 13.ročník  Bambiriády. Na Bambiriádě 2011 představí  sebe a svoji činnost občanská sdružení a střediska volného času nabízející volnočasové aktivity pro děti a mládež v Plzeňském kraji. Letošní plzeňské Bambiriády se mimo jiných zúčastní domy dětí a mládeže z Kaznějova, Třemošné, Stodu, plzeňské Středisko volného času dětí a mládeže, skauti, pionýři, turisté či mladí hasiči. Pro návštěvníky je připravena také tradiční Bambihra, která je provede areálem k jednotlivým stánkům.
Stánky si prohlédl před slavnostním zahájením také hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec, který poté z podia poděkoval všem organizacím, které dětem zajišťují volnočasové aktivity.
V rámci doprovodného programu představí svoji práci a techniku vodní záchranáři a hasiči. Přilehlá vodní plocha přehrady umožní ukázky jachtingu a potápění. Návštěvníci se také mohou těšit na lukostřelbu, ukázky sokolnictví, ale také si budou moci vyzkoušet skákací boty a trampolíny. Proběhne řada sportovních utkání v minikopané nebo v pozemním hokeji a autogramy budou rozdávat známí regionální sportovci. Prezentovat se bude Armáda ČR. V den slavnostního zahájení zazpíval například Miro Šmajda se svojí kapelou.

Foto: Jindra Radová

hejtman Milan Chovanec při slavnostním zahájení

M.Platzká(Pl.krajská rada dětí a mládeže) provází M.Chovance areálem

malí hasiči v akci