Bertíci podpořili dětské domovy a sociální instituce v Plzeňském kraji

obrazek
21. června 2010 08:55, aktualizováno 07:55,

     Z charitativního projektu značky Albert S Bertíkem za dětským úsměvem si šest  sociálních zařízení v Plzeňském kraji rozdělilo celkem 750 266,- Kč určených na vzdělávání a rozvoj dětí.

V pátek 18. června převzali za přítomnosti radní Plzeňského kraje pro sociální věci  Dagmar Terelmešové zástupci jednotlivých obdarovaných zařízení symbolické šeky od společnosti Albert. „Velice děkuji za všechny obdarované instituce. Jsem upřímně ráda, že se podařilo vybrat tak významné finanční prostředky právě pro sociální oblast,“ řekla během setkání Dagmar Terelmešová.

 

Finanční prostředky z charitativního projektu podpoří i v letošním roce konkrétní projekty např. děti z plzeňského dětského domova Domino se mohou těšit na příjemné letní prázdniny, protože za získané prostředky dostanou nové sportovní vybavení a užijí si prázdninových táborů. Dětský domov Nepomuk hodlá peníze využít v zimě na sportovní pobyty.

Získané finanční prostředky plánujeme využít na vybavení speciální místnost, ve které bychom mohli u dětí vyvíjet jejich jednotlivé smysly, například pomocí světla, hudby, či různých speciálních hraček a cvičebních pomůcek,“ uvedl Karel Račák, ředitel Domova pro osoby se zdravotním postižením Milíře.

 

Sbírka S Bertíkem za dětským úsměvem probíhala po celý prosinec ve všech prodejnách Albert. Jejich zákazníci za každý nákup obdrželi žlutý žetonek Bertík, který následně vhazovali do připravených skleněných boxů. Za každého Bertíka Albert věnoval jednu korunu partnerské neziskové organizaci.

 

ROZDĚLENÍ přehled

Plzeňský kraj - celkem 750 266 Kč

 

Domov pro osoby se zdravotním postižením Milíře                                106 503 Kč

Dětský domov Domino                                                                              288 742 Kč

Dětský domov Staňkov                                                                                   4 513 Kč

Dětský diagnostický ústav Plzeň                                                               185 283 Kč

DD Kašperské Hory                                                                                      76 085 Kč

Dětský domov a ŠJ Nepomuk                                                                     89 140 Kč

 

               

Předání šeku Dětskému diagnostickému ústavu v Plzni 

Dětský domov Domino

Dětský domov Kašperské Hory

Dětský domov Nepomuk