Bílá stopa na Šumavě

obrazek
23. října 2007 14:51, aktualizováno 13:51, Mgr. Jana Filípková

 

 

V pátek 19. října se náměstkyně hejtmana PK Mgr. Olga Kalčíková zúčastnila jednání Regionální koordinační skupiny – lyžařské stopy v regionu Šumava, po kterém následoval i workshop se stejným tématem.

V sídle Regionálního sdružení Šumava ve Stachách se projednávalo celkové zhodnocení loňské sezóny a její finanční dopady a předpokládané nároky na sezónu následující. Projektový manažer Regionálního sdružení Šumava Miloš Picek informoval přítomné o možnosti obcí získat peníze z Dispozičního fondu EU Interreg III.A. Náměstkyně hejtmana PK Mgr. Olga Kalčíková k tomu dodává: „Údržba lyžařských tras je jednou z priorit Dispozičního fondu, a byla by velká škoda, kdyby obce tuto šanci, jak získat až 2000 € nevyužily. Je třeba ale upozornit, že uzávěrka přihlášek je již 25. října 2007!“

Druhou oblastí priorit Dispozičního fondu je oblast tiskovin a propagace, kam RS Šumava podala svůj projekt a očekává jeho úspěšné naplnění. „K celému jednání nutno dodat, že se neslo v odhodlaném duchu a víře v lepší a bohatší zimu na sníh než byla ta loňská a jako by to ten nahoře viděl a slyšel, za oknem se na šumavské lesy snášel první letošní sníh“, konstatuje s úsměvem Mgr. Olga Kalčíková.

 

Další informace naleznete na webových stránkách www.bilastopa.cz.