Cena hejtmana za občanskou statečnost

12. října 2004 17:56, aktualizováno 16:56,

I v letošním roce bude Plzeňský kraj udělovat k 17. listopadu – k datu státního svátku Dne boje za svobodu a demokracii - „Cenu hejtmana Plzeňského kraje za občanskou statečnost“. Ocenění je určeno fyzickým osobám jako symbolické poděkování za jejich významné a výjimečné činy.

 

Návrhy na ocenění včetně podrobnějšího odůvodnění nominace může předložit každý, tzn. jednotliví občané, občanská sdružení, obce, a to do konce října letošního roku. Písemné nominace je možné zaslat na adresu Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor kancelář hejtmana, Škroupova 18, 306 13 Plzeň nebo e-mailem na adresu cena@plzensky-kraj.cz.

 

Poprvé hejtman Petr Zimmermann udělil Cenu hejtmana PK za občanskou statečnost minulý rok.  Ocenění převzali dva muži. Pan Luboš Hruška, bývalý politický vězeň a autor světově proslulé Meditační zahrady obětem zla, získal ocenění za celoživotní boj za svobodu a demokracii. Druhým oceněným byl pan Václav Poláček, který cenu získal za záchranu lidského života muže, který zkolaboval na country slavnostech ve Svržně na Domažlicku.