Český vánoční koncert v Bruselu

01. prosince 2005 16:43, aktualizováno 15:43,
 

Již více než 10 let existuje v Bruselu tradice českých vánočních koncertů, které jsou pořádány v kostele Notre-Dame du Sablon. V letošním roce se k této prezenční a kulturní akci poprvé připojil i Plzeňský kraj. Kraj se bude prezentovat belgickým občanům a představitelům evropských institucí formou typických vánočních produktů - vánočního cukroví a medových perníčků a chybět nebudou ani propagační materiály kraje.

 

Český vánoční koncert se koná v pátek 2. prosince 2005 za účasti krajů České republiky, Ambasády České republiky v Belgii a Pražského domu v Bruselu.  Posluchači se mohou těšit na slavnou Českou mši vánoční od Jana Jakuba Ryby. Dále zazní skladby českých skladatelů Abundia Miksche (1733-1782) a Antonína Dvořáka (1841-1904). V loňském roce se koncertu účastnilo 700 posluchačů z řad představitelů a zaměstnanců evropských institucí i obyvatel Bruselu.

 

Záštitu nad akcí převzal Velvyslanec České republiky v Belgii, Velvyslanec České republiky při Evropské unii, Stálý zástupce České republiky při Severoatlantické alianci, zástupce Pražského domu a Českého centra v Bruselu a představitelé českých krajů.

Plzeňský kraj tuto nabídku obdržel od zástupců Pražského domu v Bruselu a Ambasády ČR v Belgii během Open Days 2005, jako možnost dalšího zviditelnění kraje v Bruselu.