ČSOB a Poštovní spořitelna pro podporu regionů

obrazek
25. února 2009 15:37, aktualizováno 14:37,

Pod záštitou náměstka hejtmanky Plzeňského kraje pro oblasti regionální rozvoj a fondy EU Ivo Grünera se v prostorách Krajského úřadu PK konala tisková konference na téma „ČSOB a Poštovní spořitelna pro podporu regionů“.

 

ČSOB a Poštovní spořitelna ve spolupráci s Nadací VIA podporují prostřednictvím tohoto programu komunitní projekty. Formou velkých a menších komunitních grantů pomáhají těm, kdo usilují o zlepšování životního prostředí, společenského a kulturního života v obcích, městech a regionech. Cílem programu je zvýšit zájem občanů o dění v jejich regionu a povzbudit je k vlastní aktivitě; stimulovat upevnění dobrých sousedských vztahů a partnerství mezi občany, neziskovými organizacemi, podnikateli a veřejnou správou.  Program podpory projektů zaměřených na komunitní rozvoj si zaslouží velkou pozornost a Plzeňský kraj jej plně podporuje“ uvedl na tiskové konferenci Ivo Grüner

 

Novinkou tohoto ročníku je fakt, že finanční podporu mohou získat projekty z celé České republiky, nikoliv jen vybrané regiony. ČSOB a Poštovní spořitelna tak ve dvou grantových kolech rozdělí částku 3 100 000 Kč. Letošní ročník zatraktivní také soutěž „Poštovní spořitelna Starosta roku“. Cílem soutěže je ocenit aktivní starostky a starosty malých obcí.

Žádosti do prvního grantového kola zaměřeného na podporu malých projektů mohou předkládat neziskové organizace, místní samosprávy a příspěvkové organizace do 14. dubna 2009.  

 

    

Pavlína Folovská z ČSOB, Ivo Grüner a náměstek hejtmana Karlovarského kraje