Deklarace přinese rozšíření spolupráce Plzeňského kraje s Plzeňským Prazdrojem

obrazek
15. července 2011 08:26, aktualizováno 07:26,

Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec a generální ředitel Plzeňského Prazdroje Douglas Brodman dne 14.7.2011 podepsali v reprezentačních prostorách Plzeňského Prazdroje deklaraci o pokračování vzájemné spolupráce. Plzeňský kraj s Plzeňským Prazdrojem úspěšně spolupracuje od roku 2004.
Plzeňský kraj s Plzeňským Prazdrojem plánuje společné aktivity v oblasti marketingu, propagace, cestovního ruchu, kulturních a společenských vztahů. Zároveň si budou vyměňovat informace z oblasti veřejné správy a budou spolupracovat s reprezentací Plzeňského kraje v Bruselu.
„Vnímáme Plzeňský Prazdroj jako významného partnera pro naše akce, spolupracujeme především v oblasti cestovního ruchu. Naposledy s námi Plzeňský Prazdroj přivítal prezidenta republiky tím, že jsme společně uvařili speciální várku piva, které si prezident velmi pochvaloval,“ uvedl hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.
Spolupráce s Plzeňským Prazdrojem trvá již od roku 2004. Realizované aktivity a akce v rámci spolupráce prokázaly důležitost vzájemné prezentace, podpory a činností pro zviditelnění a posílení příznivého image a povědomí o celém regionu.

„Spolupráce s Plzeňským krajem byla do dnes velmi dobrá. Je mnoho oblastí, na které můžeme navázat a současně rozvíjet náš obchod a šířit věhlas Plzeňského kraje, “ říká Douglas Brodman, generální ředitel Plzeňského Prazdroje.

Vzájemná propagace a prezentace v tuzemsku a zahraničí formou poskytování tištěných materiálů a multimediálních nosičů o kraji a o pivovaru pro využití a nabídku na veletrzích a výstavách obohatila celkovou nabídku zájemcům -  turistům a návštěvníkům.
Další spolupráce probíhala v oblasti kultury a regionálního rozvoje a byla rozšířena v oblasti veřejné správy a v oblasti spolupráce s Evropskou kanceláří Plzeňského kraje v Bruselu. Spolupráce s Evropskou kanceláří je velmi konkrétní a intenzivní.
Obohacujícím zážitkem pro významné návštěvy a společenská setkání je vzájemná spolupráce a propagace pivovaru spojovaná s prohlídkami a návštěvou Návštěvnického centra a Pivovarského muzea, nejstaršího muzea svého druhu na světě. Ze strany kraje je umožněna významným hostům Plzeňského Prazdroje, a.s. návštěva jedinečných historických památek, zajímavostí a účast na kulturních a sportovních událostech v kraji.
Spolupráce obou subjektů je za celou dobu trvání přínosem nejen v konkrétních oblastech (kultura, cestovní ruch, regionální rozvoj), ale i v posílení celkových znalostí  a pozitivním vnímání Plzeňského kraje doma i v zahraničí. Pro nadcházejí období se vzájemná spolupráce bude zaměřovat na marketingové aktivity.

Rada Plzeňského kraje s představenstvem pivovaru

deklaraci podepisuje D.Brodman a M.Chovanec

přípitek tradičním nápojem

Hejtman M.Chovanec předává koš s regionálními potravinami generálnímu řediteli Plzeňského Prazdroje D.Brodmanovi,

který mu věnoval DVD soubor všech divadelních her divadla Járy Cimrmana