Delegace z partnerského francouzského regionu potvrdila úspěšnou spolupráci

obrazek
21. října 2010 09:10, aktualizováno 08:10,
V rámci Veletrhu cestovního ruchu ITEP 2010 navštívila Plzeňský kraj také delegace z francouzského partnerského regionu Franche – Comté. Delegaci v čele s Vice-presidentem Franche-Comté pro zahraniční vztahy Pierrem Magninem-Feysotem přijali na krajském úřadu náměstci hejtmana Ivo Grüner a Jiří Struček.

Setkání probíhalo ve velmi přátelské atmosféře. Ivo Grüner upozornil na podobnost obou regionů v mnoha oblastech. „Naše regiony musejí řešit obdobné problémy a vzájemná výměna zkušeností jistě napomůže k jejich řešení,“potvrdil přínos partnerství Ivo Grüner.

Partnerství s francouzským regionem trvá již od roku 2007 a v rámci cestovního ruchu a kultury se podařilo realizovat mnoho společných projektů a akcí. Při formálním jednání se obě strany shodly na nutnosti nastavení konkrétních vzájemných priorit partnerství, kterým se budou společně věnovat v příštím roce.

Na závěr setkání zástupci Plzeňského kraje informovali francouzskou delegaci o dalších možnostech spolupráce například v oblastech školství, sportu, kultury, ale i zemědělství nebo ekonomiky.

zástupci regionu Franche-Comté na Krajském úřadu Plzeňského kraje

společné jednání

vice-president pro zahraniční vztahy Pierre Magnin-Feysot při zápisu do pamětní knihy PK