DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KRAJSKÉHO ÚŘADU PLZEŇSKÉHO KRAJE

26. května 2006 15:48, aktualizováno 14:48,
 

Pro návštěvníky bude připravena řada informací od základních údajů o kraji, o krajském zřízení, o složení a činnosti krajské samosprávy, seznámí se s organizační strukturou úřadu a s náplní jednotlivých odborů. Budou moci nahlédnout do jednacích sálů zastupitelstva a rady kraje či do kanceláře hejtmana. Představeny jim budou také symboly kraje – znak a logo. Nelze opomenout ani historii sídla kraje tzv. Rašínova domu.

Ve smyčce budou promítány filmy o historickém, kulturním a přírodním bohatství našeho regionu –Skrytá krása a Lidová architektura. Plzeňský kraj se také pyšní řadou nej. A při dni otevřených dveří budou mít návštěvníci možnost zjistit, která to jsou.

Všichni, kdo do budovy krajského úřadu zavítají, si vedle informací o kraji a úřadu odnesou i malé dárečky a zajímavé propagační materiály. Pro děti i dospělé je připraven vědomostní kvíz, ve kterém si budou moci ověřit, jak dobře náš kraj znají. Ti z návštěvníků, kteří vyplněný kvíz se jménem a adresou odevzdají, se v případě vylosování mohou těšit na zajímavé dárky.

Po budově budou návštěvníci doprovázeni průvodcem, prohlídky budou probíhat vždy po půl hodině.

 

O tom, jak kraje fungují a co dělají, se budou moci 31. května seznámit občané téměř celé republiky. V tento den budou otevřeny budovy krajských úřadů ve většině krajů. Vedle našeho Plzeňského kraje v kraji Karlovarském, Jihočeském, Středočeském, Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Vysočina, Zlínském, Olomouckém a v hlavním městě Praze.

 

Zveme vás na D E N   O T E V Ř E N Ý C H   D V E Ř Í  Krajského úřadu Plzeňského kraje dne 31. 5. 2006  od 12:00 do 19:00 hodin do Škroupovy ulice 18 v Plzni.