Děti z dětského domova Domino mají nové bydlení

obrazek
16. září 2010 18:03, aktualizováno 17:03,

Osm dětí z dětského domova Domino, jehož je Plzeňský kraj zřizovatelem,  našlo nový domov v moderním bytě v objektu 60. MŠ v Manětínské ulici.
V hospodářském pavilonu této mateřské školy byly zrekonstruovány prázdné, několik let nevyužívané plochy včetně skladových prostor. Vznikla tak nová bytová jednotka přizpůsobená pro bydlení 6-8 dětí z dětského domova. Podobný postup se již v minulosti velmi osvědčil v bytě v 90. MŠ v Západní ulici v Plzni.
Rekonstrukci, která začala letos v květnu zrealizoval MO Plzeň 1. Postupně po stavebních úpravách vznikly 4 pokoje, kuchyň, technická místnost, koupelna a dvě WC. Elektrorozvody a topení byly přizpůsobeny nové dispozici, nově byla provedena i vzduchotechnika. Práce byly dokončeny v polovině července. Uvedené úpravy vyšly MO Plzeň 1 téměř na 1.700 tis. Kč.
Získáním tohoto bytu pro rodinnou skupinu naplňuje svou koncepci přiblížit život dítěte co nejvíce běžnému rodinnému modelu. Děti si přirozeně mohou osvojovat za podpory pedagogů co nejvíce dovedností, návyků, tak aby zdárně mohly překlenout problémy, které provázejí začátky jejich budoucího samostatného života. Byt je právě pro tento záměr ideálním, jak svojí velikostí, uspořádáním jednotlivých místností, tak i polohou objektu.


 

kuchyňka

obývák

pokoj

ředitelka Naďa Erbová

pokoj pro chlapce

kulturní vystoupení při slavnostním zahájení provozu