Dětský domov v Kašperských Horách už funguje 50 let

obrazek
27. září 2006 16:31, aktualizováno 15:31, Mgr. Jana Filípková
 

  

            V sobotu 30. září se uskuteční oslava 50. výročí vzniku Dětského domova v Kašperských Horách.

Zřizovatelem tohoto dětského domova je od roku 2001 Plzeňský kraj a na zajištění jeho provozu byla z rozpočtu Plzeňského kraje poskytnuta od roku 2002 částka ve výši 28 445 tis. korun. Plzeňský kraj ze svého rozpočtu financuje i rekonstrukce budov.

 

Oslava 50. výročí vzniku Dětského domova v Kašperských Horách

 

Tento dětský domov má kapacitu 56 lůžek. V hlavní budově v Kašperských Horách jsou umístěny čtyři rodinné skupiny, na odloučeném pracovišti v Chanovicích je jedna rodinná skupina a na odloučeném pracovišti v Sušici jsou dvě rodinné skupiny.

            V současné době jsou děti v Sušici umístěny v internátu Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Sušice, U Kapličky 761. Ve dvou rodinných skupinách je 16 dětí ve věku 15 - 18 let, většina z nich navštěvuje výše uvedené školy, některé děti dojíždějí za vzděláním do nedalekých Horažďovic. Děti jsou umístěny v Sušici z finančních důvodů, neboť dojíždění z dětského domova v Kašperských Hor do všech středních škol by bylo finančně nákladné.

V Sušici je i cvičný byt umístěný mimo dětský domov na nedalekém sídlišti. Zde se připravují na samostatný život mladí lidé nad 18 let, kteří ještě studují.

 

Soubory ke stažení