Dovolená v Plzeňském kraji aktivní i relaxační

obrazek
07. ledna 2004 09:53, aktualizováno 08:53, Mgr. Jana Filípková
 

 

 

Tento týden se Plzeňský kraj ve dnech 8. až 11. ledna již potřetí aktivně zúčastní mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Regiontour 2004. Návštěvníci se budou moci u stánku na brněnském výstavišti, který stejně jako v minulých letech je společný pro prezentaci Plzeňského a Jihočeského kraje s propojujícím prvkem Šumavy, seznámit s možnostmi obou krajů v oblasti cestovního ruchu, získat nejen tipy, ale i komplexní informace, kde a jak strávit dovolenou.

Orientace ve výstavní hale bude pro návštěvníky jednoduchá, neboť expozice jednotlivých krajů budou uspořádány podle jejich umístění v rámci republiky, a tak v sousedství moravských krajů se představí Slovenská republika.

Plzeňský kraj sice nepatří mezi kraje s největší zahraniční účastí jako např. kraj Zlínský, přesto součástí jeho expozice bude i představení partnerských zahraničních regionů.

V rámci své prezentace poskytl PK prostor všem zájemcům z řad obcí,  sdružení a informačních středisek Plzeňského kraje. Návštěvníci tak mohou na výstavišti přímo získat materiály či kontaktovat zástupce z Chodska, Rokycan, Tachova, Sušice, Severního Plzeňska, Plzně, Klatov, Železné Rudy, Horažďovic apod. Každý spoluvystavovatel má v rámci expozice Plzeňského kraje k dispozici výstavní pult o velikosti 1 x 0,5 metru s uzamykatelnou skříňkou pod pultem.

Plzeňský kraj na veletrhu představí projekty Vintířovu cestu, Otavskou plavbu, dětem určený projekt Pohádková země Brčálník, putování po hradech, venkovskou turistiku, památky lidové architektury a skanzen v Chanovicích, Židovskou cestu, Gastronomické trasy města Plzně, dále vodácké trasy a lyžařské běžecké tratě na Šumavě - v Srní, Modravě, Kvildě, Železnorudsku apod.  Součástí expozice bude rovněž videoprojekce materiálů jednotlivých regionů.

Po prezentační a propagační účely si nechal Plzeňský kraj vytvořit počítačovou 3D animaci o kraji, která bude veřejnosti poprvé představena právě v Brně na veletrhu Regiontour 2004. Jsme přesvědčeni, že tento materiál upoutá nejen svým zajímavým a poutavě podaným obsahem, ale i využitím moderní technologie, která byla použita k jeho zpracování.

Plzeňský kraj se v letošním roce, kdy je pořádán již 13. ročník mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech Regiontour 2004, přihlásil do soutěže o nejlepší produkt cestovního ruchu s akcentem na propagaci regionální turistiky v České republice Grand Prix Regiontour 2004, a to konkrétně s projektem Otavská plavba, jehož cílem je prezentace a propagace regionu Pootaví formou spolupráce měst a obcí[1].

Veřejnost přiláká ke společnému stánku i hudební produkce charakteristická pro jednotlivé regiony – např. ve čtvrtek za Plzeňský kraj vystoupí Chodský soubor Mrákov z Domažlicka.

Věříme, že každý na stánku PK objeví pro něj nepoznané kouty a tajemství Plzeňského kraje a získá dostatečné informace jakým způsobem a kde prožít krásné dny v našem kraji, včetně ucelené nabídky ubytovacích a stravovacích služeb.

Ti z Vás, kdo se vydají navštívit  v těchto dnech brněnský veletrh, si mohou prohlédnout i město Brno, neboť letošní vstupenka na veletrh platí mj. i jako jízdenka v brněnské MHD a zároveň autobusová společnost Čebus poskytuje 50 % slevu na cestě Praha - Brno.

O důležitosti a významu, který tento veletrh s blížícím se vstupem do EU nabývá, svědčí i účast ministra pro místní rozvoj JUDr. Pavla Němce a hejtmanů všech čtrnácti krajů České republiky nejen během slavnostního zahájení.



[1] Tato spolupráce by měla směřovat k uskutečnění záměrů přesahujících hranice spolupodílejících se obcí.