Druhé kolo přijímacích zkoušek

18. května 2005 10:19, aktualizováno 09:19,
 

Druhé kolo vypisuje z celkového počtu 62 středních škol (52 zřizovaných Plzeňským krajem, 10 jiných zřizovatelů) 53 středních škol. Druhé kolo již nevyhlašuje Obchodní akademie a Obchodní škola Plzeň, Gymnázium Luďka Pika Plzeň, SOU zemědělské Kralovice, Konzervatoř Plzeň, Církevní gymnázium Plzeň, Gymnázium a OA Stříbro, Gymnázium Jar. Vrchlického v Klatovech, Gymnázium Sušice a Gymnázium v Tachově.

 

Po ukončení druhého kola přijímacího řízení může ředitel školy vyhlásit další kola přijímacího řízení, přijímat do prvního ročníku může až do 31. 8. 2005. Další III. a IV. kola se budou vyhlašovat,  dokud budou volná místa a zájemci o studium. Záleží na řediteli školy, kdy další kola vyhlásí, musí to být vždy však po ukončení kola předchozího. Seznamy škol, které vyhlásí další kola přijímacího řízení budou uveřejněna na portále Plzeňského kraje na adrese www.plzensky-kraj.cz.

 

Uzávěrka přihlášek pro toto druhé kolo byla většinou v úterý 10. května a na většině středních škol II. kolo přijímacího řízení proběhne ve čtvrtek 19. května. Není to však pravidlem. Jsou školy, u kterých se datum přijímacího řízení pro II. kolo liší, jejich evidenci však krajský úřad nemá.

 

Seznamy škol, které vyhlásily II. kolo přijímacích zkoušek najdete na stránkách kraje http://www.plzensky-kraj.cz/ v sekci Vzdělávání a sport nebo na stránkách Ústavu pro informace ve vzdělání www.uiv.cz, kde je přehled za celou republiku v sekci Pro rodiče a žáky - Vybíráme střední školu (http://www.uiv.cz/clanek/167/965).