Expozice s pivním sudem byla lákadlem na Holiday World v Praze

obrazek
06. února 2009 13:55, aktualizováno 12:55, Mgr. Jana Filípková
 

      Netradiční expozice Plzeňského kraje s pivním sudem napovídá, jaká témata budou prezentovat představitelé Plzeňského kraje, města Plzně a Plzeňského Prazdroje na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze ve dnech 5. – 8. února 2009.

 

    Slavnostní otevření výstavní expozice se konalo ve čtvrtek 5. února od 15.00 hodin. Součástí programu bylo vystoupení hudební skupiny Muerta Mente a naražení sudu s prémiovým ležákem Pilsner Urquell.

    Radní Plzeňského kraje pro oblasti kultury, památkové péče, cestovního ruchu a marketingu Václav Koubík zde pokřtil nové produkty pro rozvoj cestovního ruchu. „Konkrétně se jednalo o nové rybářské a vodácké mapy kraje, kulturní kalendář Plzeňského kraje pro rok 2009 nebo propagační materiál prezentující jedinečné a originální lidové tradice a zvyky kraje“, upřesnil Václav Koubík.

 

 

 

    Kde se pivo vaří... - prezentace světoznámé a úspěšné pivovarské tradice – výroby zlatého moku, tak v letošním roce pojal Plzeňský kraj svou prezentaci na veletrzích cestovního ruchu v Čechách i v zahraničí. V rámci expozice budou moci návštěvníci ochutnat řadu značek piv známých i méně známých pivovarů z kraje.

 

 

    Plzeň - vstřícný hostitel i perla turismu

Město Plzeň, jako kandidát na Evropské hlavní město kultury 2015, se v rámci expozice prezentuje jako historicky významný hostitel konferencí i cíl pro rodinnou turistiku.

    “Letošní rok přináší řadu atraktivních událostí. Například začátek května patří tradičním Slavnostem svobody a konec května bude patřit akcí Cirkus totality. V červnu oživí sadový okruh výstava Alive a nebude chybět ani divadlo a festivaly pod širým nebem. 20.výročí prohlášení historického centra městskou památkovou rezervací si návštěvníci města mohou připomenout v prostorách katedrály sv. Bartoloměje s nejvyšší kostelní věží v České republice, nebo v třetí největší synagoze na světě,“ vypočítává Jana Komišová, vedoucí odboru marketingu a propagace Magistrátu města Plzně.

 

 

    Plzeňský Prazdroj – pivo všemi smysly

    Pivovar patří mezi hlavní lákadla regionu. Loňský rok byl pro pivovar z hlediska návštěvnosti přelomový. Návštěvnickou trasu obohatila expozice představující suroviny, ze kterých se již více než 166 let vaří ležák Pilsner Urquell. Součástí prohlídkového okruhu je nově také restaurovaná varna ze 30. let minulého století. Pivovarská Jubilejní brána a vodárenská věž byly v roce 2008 zapsány na seznam Kulturních památek České republiky. Věhlas plzeňského piva přilákal na prohlídkovou trasu a do Pivovarského muzea rekordní počet návštěvníků; z celého světa přijelo za tajemstvím prémiového plzeňského ležáku téměř 190 tisíc lidí.

    „Na veletrhu Holiday World se prezentujeme společně s městem a krajem už od roku 2005. Naše spolupráce určitě přináší dobré výsledky, vždyť jenom návštěvnost našeho pivovaru se od té doby zvýšila o více než jednu pětinu,“ říká Jindřiška Eliášová z Plzeňského Prazdroje.

    

    Netradiční expozice Plzeňského kraje

    

    Pivní sud  - stánek Plzeňského kraje na veletrhu Holiday World 2009