Festival regionálních potravin Plzeňského kraje - program

obrazek
30. května 2011 13:11, aktualizováno 12:11, Mgr. René Zeithaml

Program Festivalu Regionálních potravin

Pátek: 14 – 20 hodin
Nádvoří:
    14 – 20h – Farmářský trh s regionálními produkty

Hlavní pódium: (moderuje Petr Vacek)
    14 – 15h oficiální zahájení akce – hejtman, slavnostní raut, Petákova (E 104) – vchod přímo z pódia
Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Regionální potravina roku 2011
    17 – 18h kuchařská show Martina Havlíka (úprava hovězího masa – lokální původ)
    18 - 19h vystoupení hudební skupiny Footnote
    19 – 20h kuchařská show – Václav Pach, šéfkuchař restaurace Purkmistr (vaříme z regionálních potravin)

Přednáškový sál: (moderuje Tomáš Popp)
    15 – 16h Včely, med a lidé - MVDr. Jan Krabec (Český svaz včelařů) 
    16 – 17h prezentace vítězů soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje + ochutnávky 
    17 – 18h Potraviny z blízka – představení hnutí Slowfood (Blanka Turturro, Slowfood asociation ČR) 
    18 – 19.30h promítání filmu Nasytíme celý svět
Průběžně: aktivity pro děti i dospělé, prodej regionálních potravin, občerstvení

Sobota: 10 – 18 hodin
Nádvoří:
    10 – 18h – Farmářský trh s regionálními produkty

Hlavní pódium: (moderuje Petr Vacek) 
    10 – 11h Majda z Kouzelné školky baví děti / Magda Reifová
    13 – 14h Jan Horký – regionální potraviny na českém stole (kuchař roku 2008)
    14 – 15h vystoupení hudební skupiny Skalanka ze Švihova
    15 – 16h  Majda z Kouzelné školky baví děti / Magda Reifová 
    17 – 18h vystoupení hudební skupiny Skalanka ze Švihova

Přednáškový sál:
    10 – 11h Přírodní zahrady na balkonech, lodžiích a v truhlíku za oknem (Mgr. Alena Lehmannová) 
    13 – 14h Jak funguje komunitou podporované zemědělství? (Mgr. Jan Valeška, PRO-BIO LIGA) 
    16 – 17h Chemie v potravinách (MUDr. Miroslav Šuta)

Průběžně: aktivity pro děti i dospělé, prodej regionálních potravin, občerstvení

Sobota 18. června - Kurzy vaření z regionálních produktů
proběhnou dva kurzy se shodným obsahem zaměřené na regionální potraviny a jejich využití v kuchyni  
    Dopolední kurz - 9:00 – 12:00h
    Odpolední kurz - 13:00 - 16:00
lektor kurzů: Martin Havlík, šéfkuchař skupiny Janák Bros, který je zastáncem moderního trendu využívání lokálních surovin k přípravě pokrmů.
Kurzy vaření z regionálních potravin se uskuteční v sobotu 18. června 2011 v Hotelové škole v Plzni (U Borského parku 3, Plzeň-Bory).

 

Přehled vystavovatelů a prodejců:
pátek 17. června:
Alena Lehmannová – sazenice, Biodomů, Biofarma Uher, Český grunt - Pernarekcé uzeniny, ENVIC, Farma Boháček – mlékomat, farma Neli, Herejk Uzeniny, Horský statek Abertamy + zahradnictví, Kácha, Jenčík a dcery, Kotvičník, Kozí farma Březí, Krajský úřad Plzeňského kraje- Oddělení cestovního ruchu, Lukrena, Martínek - vajíčka z Osvračína, Medove víno, Minahu, Minimlékárna JOMA, Mlýn Podhora, Pekařství Fiala, Peko pekařství, Pivovar Belveder, Pošumavský med, Purkmistr, Regionální potravina, Stanislav Rampas – pálenka, Střední škola zemědělská a potravinářská, Štrůdlárna v Perlovce, Uzenářství Zacpal, Zahrádkáři, ZKD Sušice, Zpracovna ryb Klatovy + Maso west

sobota. 18. června:
Biofarma Slunečná, Český grunt - Pernarecké uzeniny, Český zahrádkářský svaz, Dobřanské pivo, ENVIC, Farma NELI, Farma Újezd nade Mží, Herejk UZENINY, Horský statek Abertamy a zahradnictví Kácha, Jaganáth - vegetariánské občerstvení z Plzně, Jenčík a dcery, Kotvičníková farma, Krajský úřad Plzeňského kraje- Oddělení cestovního ruchu, Lukrena, Medove víno, Minahu keramika, Minimlékárna Joma, Mlýn Podhora, Peko pekařství, Pošumavský med, Purkmistr, Ramska, s.r.o. – pálenky, Střední škola zemědělská a potravinářská, Štrůdlárna v Perlovce, Úterská keramika, Uzenářství Zacpal, ZKD Sušice, Zpracovna ryb Klatovy + Maso west