Gymnázium vytvoří odloučené pracoviště

25. srpna 2006 08:47, aktualizováno 07:47,
 

Odloučené pracoviště v Základní škole Přeštice rozšíří vzdělávací nabídku Gymnázia na Mikulášském náměstí v Plzni. V okrese Plzeň-jih tak od školního roku 2008/2009 vznikne jedna třída šestiletého gymnázia. V Přešticích bude výuka probíhat po dobu čtyř let a poslední dva roky studia budou žáci absolvovat ve stávajícím sídle gymnázia v Plzni. Zřízení nových tříd gymnázia iniciovali přeštičtí radní s cílem rozšířit nabídku vzdělávacích možností v oblasti.

 

Gymnázium má za úkol připravovat žáky pro další studium. Tento úkol splní Gymnázium na Mikulášském náměstí v maximální míře. Vždy více jak 90 procent absolventů je přijato k dalšímu studiu na vysokých školách či ke studiu na vyšších odborných školách. Téměř polovina maturantů je přijata na více vysokých škol a přibližně třetina studentů bez přijímacích zkoušek. Škola se věnuje i rozvoji talentovaných žáků, což dokládají výsledky regionálních a celostátních soutěží. Gymnázium patří svými výsledky mezi nejlepší školy kraje a v tomto roce oslaví 100 let své existence.

 

Plzeňský kraj chce i nadále udržet vysoký standard úrovně žáků a výuky, který ´Mikulášské gymnázium´ má. K tomu by mělo přispět právě i absolvování posledních dvou let studia přímo v Plzni. Žáci jednak poznají prostředí gymnázia a také to umožní vyrovnání úrovně studentů.  

 

Tento záměr zřízení odloučeného pracoviště gymnázia v Přešticích musí ještě schválit ministerstvo školství. Pokud se tak stane, začnou přípravy na zajištění kvalitních pedagogů a odpovídajícího vybavení tříd, jako jsou např. laboratoře, aby od září 2008 mohla výuka začít.