Hejtman předal medaile českým veteránům

11. listopadu 2004 15:53, aktualizováno 14:53,

Plzeňský kraj, Československá obec legionářská a Svaz veteránů Plzeňského kraje si společně ve čtvrtek 11. listopadu 2004 připomněly Den veteránů. Den veteránů se v Česku oficiálně slaví čtvrtým rokem v den konce první světové války. Válka skončila 11. listopadu 1918 podpisem kapitulační dohody Německa s vítěznými státy Dohody ve francouzském Compiegne.

 

V 11:00 hodin se uskutečnilo položení věnců u památníku padlých hrdinů u Hlavního nádraží ČD v Plzni. Den veteránů společně uctili jak účastníci druhé
světové války v bitvě o Dukelský průsmyk, v boji o Normandii, tak i vojáci z novodobých mírových misí české armády. 

 

Součástí oslav bylo předání medailí a pamětních listů příslušníkům Svazu veteránů Plzeňského kraje, které proběhlo v budově Krajského úřadu PK v jednacím sále zastupitelstva. Ocenění na návrh Československé obce legionářské a Svazu veteránů Plzeňského kraje předal hejtman Petr Zimmermann.

Vyznamenáni byli:

    Rtn. v.z. Petr Bláha za účast v misi AČR v roce 1994 – 1995 UNPROFOR a v roce 1996 v misi IFOR 

    Pplk. Ing. Ivan Čiliak, náčelník Územní vojenské správy Plzeň, za účast na zahraničních misích AČR v Albánii, Turecku a Afgánistánu    

    Nrtm. Miloslav Faifr za účast na misi AČR – KFOR v roce 2002 – 2003

    Mjr. Ing. Mgr. Miroslav Charvát za účast na misi AČR – SFOR v roce 2000 – 2001

    Prap. Karel Ševčík za účast na misích AČR v roce 2001 – 2002 v misi ISAF v Afgánistánu, kde vykonával funkci spojaře 6.polní nemocnice a v roce 2003 v misi ISAF v Iráku.

Na závěr jako poděkování převzal hejtman Petr Zimmermann od Mjr. v.v. pana Alexandra Tůmy čestné uznání Československé obce legionářské za zásluhy o obnovu a šíření legionářských tradic.

 

 

Vzpomínkový akt u památníků padlých hrdinů u Hlavního nádraží ČR v Plzni.

 

Hejtman Petr Zimmermann předal příslušníkům Svazu veteránů Plzeňského

kraje u příležitosti oslav Dne veteránů medaile Plzeňského kraje a pamětní list.

 

Jako poděkování obdžel hejtman Petr Zimmermann čestné uznání

Československé obce legionářské.