Hejtman skočil padákem

03. května 2004 12:34, aktualizováno 11:34,

Druhý ročník akce „Den ve vzduch“ pod záštitou hejtmana Petra Zimmermanna a radního Pavla Stelzera se konal v sobotu 1. května na letišti v Plasích. Téměř 12 tisíc diváků do Plas přilákal nabitý a zajímavý program, ale také krásné počasí, které organizátorům přálo.

Bohatý celodenní program začínal již v ranních hodinách. Po osmé hodině začaly přilétat letadla, na zájemce čekaly vyhlídkové lety a seskoky parašutistů včetně tandemů. Nechyběla ani výstavu veteránů aut a motocyklů.

 

Oficiální program zahájil v jednu hodinu po poledni hejtman Plzeňského kraje Petr Zimmermann. Poté, co se na podiu moderátorům přiznal, že by v tandemu skočil padákem, byl oblečen do kombinézy a letadlem „Andulou“ vzlétl k oblakům k tandemovému seskoku. „Bylo to skvělé, byl to obrovský zážitek. Vřele doporučuji všem“, zhodnotil seskok z 3000 m hejtman Petr Zimmermann.

 

Nečekaně a zcela neplánovaně mimo program přijel do Plas Petr Jirmus - mistr světa v letecké akrobacii. Při jeho vystoupení na obloze se až tajil dech. Velký úspěch sklidila čtyřčlenná skupina pilotů Flying Bulls Aerobatics Team, která patří k světovým špičkám v akrobatickém létání. Po zadu nezůstal ani pilot záchranného vrtulníku Sokol. K vidění byla také bitva leteckých modelářů doprovázená hudbou.

 

Nechyběl ani kulturní program. Nejprve vystoupil zpěvák skupiny Kečup Karel Paul a závěr leteckého dne patřil Petru Kotvaldovi. Samozřejmě nechyběly ani atrakce a soutěže pro nejmenší návštěvníky.

 

HEJTMANŮV SESKOK V TANDEMU...

 

 

"Andula" s hejtmanem na palubě se rozjíždí ...               ... a zase na zemi ...

 

 

...a na svých nohou ...

 

 

 

VÝSTAVA VETERÁNŮ ...

 

    

 

                                     

 

 

FLYING BULLS AEROBATICS TEAM ...

 

 

 

                                                          

(další fotografie na www.kissproton.cz)