Hejtmanka Milada Emmerová přijala představitele Obchodního zastupitelství Ruské federace v ČR

obrazek
29. července 2010 08:19, aktualizováno 07:19,

Hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová přijala spolu s předsedou Krajské hospodářské komory Plzeňského kraje Zdeňkem Mužíkem na krajském úřadu představitele Obchodního zastupitelství Ruské federace v České republice a ředitele zastupitelství společnosti Atomstroyexport .

Cílem setkání bylo prohloubení vzájemné spolupráce v oblasti výzkumu, průmyslu, obchodu, služeb a cestovního ruchu jednotlivých regionů Ruska a Plzeňského kraje.

 Jsem ráda, že se setkáváme a můžeme společně hovořit o vzájemné spolupráci“ přivítala hejtmanka Milada Emmerová zástupce Ruské federace.

V průběhu jednání se podařilo domluvit východiska kooperace. Předseda Krajské hospodářské komory PK přislíbil předání konkrétních kontaktů na podnikatelské subjekty v Plzeňském kraji, které budou mít zájem o bilaterální spolupráci.

Dalším tématem byly společné problémy v oblasti rozvoje průmyslu, obchodu a služeb. Hejtmanka Milada Emmerová seznámila představitele obchodního zastupitelství se vznikem a činností Rady hospodářské a sociální dohody Plzeňského kraje, která se zabývá řešením problémů v těchto oblastech.

Diskuse se v závěru zaměřovala na možnou spolupráci v cestovního ruchu a na výměnné pobytu studentů ve spolupráci s univerzitou a lékařskou fakultou UK v Plzni.

 

       

představitelé Obchodního zasupitelství Ruské federace v České republice obchodní rada Alexander Turov a ředitel zastoupení společnosti Atomstroyexpost v ČR Eugeny N. Robin

 

        

                                                společné jednání

        

                                      Alexander Turov při zápisu do pamětní kniky Plzeňského kraje        

        

                                      závěr přátelského setkání a předání drobných darů