Hobiti a cesta za pokladem

obrazek
29. července 2004 14:00, aktualizováno 13:00, Mgr. Jana Filípková

  

Včerejší středeční odpoledne strávili mezi ochránci přírody zástupci Plzeňského kraje – Ing. Pavel Stelzer, radní pro oblasti dopravy a životního prostředí, v doprovodu vedoucího Odboru životního prostředí KÚPK Mgr. Vladimíra Dlouhého.

Navštívili dětský tábor pořádaný Českým svazem ochránců přírody Spálené Poříčí, kteří v soutěži „V přírodě s přírodou“ obdrželi od Plzeňského kraje finanční příspěvek ve výši 30 000,- korun za vítězný projekt celotáborové hry. Této celotáborové hry „Hobiti a cesta za pokladem“ se od neděle 25. července účastní dvacet čtyři dětí rozdělených do čtyř družin.

Role průvodce táborem se ujal předseda ZO ČSOP ve Spáleném Poříčí a jeden ze sedmi vedoucích Ing. Petr Pelikán, který představitelům Plzeňského kraje ukázal jednotlivé části tábora – domek sloužící jako základna a kuchyň, stany i prostor pro hry. Během prohlídky jednotliví vedoucí představovali konkrétní táborové programy a činnosti zaměřené na environmentální vzdělávání a výchovu k šetrnému pobytu v přírodě.

V příštím roce bude podpora letních táborů s ekologickým zaměřením pokračovat. „Věřím, že se do této soutěže „V přírodě s přírodou“ přihlásí více projektů než v letošním roce“, říká radní Pavel Stelzer.

 

Brána tábora ochránců přírody ze Spáleného Poříčí

 

Petr Pelikán, předseda spálenopoříčské ZO ČSOP, seznamuje radního Pavla Stelzera a vedoucího OŽP Vladimíra Dlouhého s táborovým životem

 

Radní Pavel Stelzer zavzpomínal na svá tábornická léta

 

Jednou z pracovních činností starších dětí je i výroba umělých hnízd pro ledňáčka říčního

 

Rak kamenáč je stálým obyvatelem nedalekého kamenitého potoka