Horažďovická nemocnice má akreditaci i nové digitalizované rengenologické pracoviště

obrazek
02. února 2011 12:06, aktualizováno 11:06,

Nemocnici následné péče LDN Horažďovice byla prodloužena akreditace Spojené akreditační komise na další tři roky. Pro všechny klienty to znamená, že zde o ně bude postaráno na špičkové úrovni a že všechny léčebné a ošetřovatelské postupy jsou prováděny podle velmi přísných norem, které akreditační komise vyžaduje.

Slavnostního předání akreditačního certifikátu se v Horažďovicích zúčastnil radní Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Václav Šimánek, zástupce ředitele Spojené akreditační komise Jiří Vlček, ředitel horažďovické nemocnice Martin Grolmus a další hosté.

Akreditace od Spojené akreditační komise ČR byla nemocnici v Horažďovicích udělena již v roce 2007. Vždy po třech letech probíhá tzv. reakreditace, kdy zařízení opět navštíví auditorský tým a posoudí změny, které nastaly v oblasti kvality a bezpečí poskytované péče.

Podmínky a požadavky pro získání akreditace jsou velmi přísné. Jsem potěšen, že horažďovická nemocnice akreditaci pro další tři roky obhájila,“ řekl při slavnostním předání prodloužené akreditace radní Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Václav Šimánek.   

Inspektoři akreditační komise provádí každé tři roky v akreditovaném zařízení kontrolu vnitřních předpisů, zdravotní dokumentace, jednotlivých lůžkových oddělení i celého areálu nemocnice. 

Neustále se snažíme zlepšovat kvalitu našich služeb. Ve snaze zdokonalovat i nadále svou práci jsme provedli další úpravy v akreditačních i ošetřovatelských standardech. Jejich následné plnění poskytne klientovi ještě více kvalitní péče, sníží rizika spojená s hospitalizací a zvýší pocit bezpečí, který je pro naše klienty důležitý,“ uvedla manažerka kvality Nemocnice následné péče LDN Horažďovice Šárka Lupíšková. 

V Nemocnici následné péče LDN Horažďovice, kterou zřizuje Plzeňský kraj, se podařilo skloubit vytvoření domácího prostředí s tou nejvyšší kvalitou péče. Zjišťování spokojenosti klientů i zaměstnanců je dnes v nemocnici již standardním procesem.

Po převzetí certifikátu bylo všem přítomným předvedeno digitalizované rentgenologické pracoviště v horažďovické nemocnici. Zařízení horažďovická nemocnice pořídila formou elektronické aukce za 840 tis. Kč. Díky novému rentgenovému zařízení nepřímé digitalizace se rozšíří možnost digitalizace rentgenových snímků. Usnadní se manipulace se snímky nejen v prostorách nemocnice. Pacient již nebude muset přenášet velké a neskladné rentgenové snímky.

ředitel a pracovníci horažďovické nemocnice společně s radním Plzeňského kraje přebírají akreditační certifikát

akreditační certifikát

nový přístroj