Kartografické publikace kraje sklízely úspěch

obrazek
22. května 2009 11:28, aktualizováno 10:28, Mgr. Jana Filípková
            Oceněné mapy 

 

            Hned dva velké úspěchy dosáhl v uplynulých dnech Plzeňský kraj se svými kartografickými produkty.

„Všech cen bez rozdílu si velice vážím, je to hlavně zásluha práce, inspirativních myšlenek a nápadů pracovníků Oddělení cestovního ruchu Krajského úřadu PK. Osobně mě nejvíce potěšila Cena odborné veřejnosti za Vodáckou mapu Berounky“, prohlásil radní Plzeňského kraje pro oblasti kultury, památkové péče, cestovního ruchu a marketingu Václav Koubík.

V šestém ročníku prestižního mezinárodního festivalu Tourmap 2009 obsadil kraj se Souborem cykloturistických, běžeckých, vodáckých a rybářské mapy Plzeňského kraje třetí místo v kategorii mapy a atlasy s turistickým obsahem v silné konkurenci v celkovém počtu cca 600 přihlášených subjektů.

Zmíněný mapový soubor jedenácti map byl vytvořen v roce 2007. Ve stejném roce tento soubor obdržel 1. místo na Tourpropagu v Písku.

V současné době byl rozšířen o další tři mapy (dvě vodácké a jednu rybářskou), které byly rovněž oceněny. Vodácké mapy řeky Berounky a Otavy a mapa rybářských revírů letos opět získaly pro Plzeňský kraj zlatou medaili na 13. ročníku přehlídky propagačních materiálů Tourpropag.

 

Převzetí ocenění na Tourpropagu Písek