Klíč k příležitostem západočeského regionu v nové Evropě

15. března 2005 16:25, aktualizováno 15:25,
 

16. března 2005 se na plzeňské radnici koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Petra Zimmermanna II. ročník mezinárodní konference Klíč k příležitostem západočeského regionu v nové Evropě. Konferenci organizuje agentura Grafia ve spolupráci s Plzeňským krajem a Krajskou hospodářskou komorou.

Cílem konference je hledání pevných opěrných bodů pro konkurenceschopnost regionu, představení úspěšných projektů a pokračování tradice s trvalým přísunem informací o zdrojích, čerpání a možnostech využití finančních prostředků nabízených z finančních nástrojů EU pro ziskovou i neziskovou sféru. Jednotlivé sekce budou hodnotit loňské zkušenosti po vstupu regionu do EU a hledat společně řešení v dané oblasti. Velmi cenná je výměna zkušeností se špičkami v jednotlivých oborech.

Konference je organizována ve spolupráci a s účastí tuzemských i zahraničních odborníků a projektových manažerů. Provázání různých cílových skupin veřejné i podnikatelské sféry dává možnost získání jedinečných kontaktů. Zatímco ročník první byl zaměřen na informování o nových možnostech a orientován zejména na čerpání finančních prostředků ze zdrojů EU, druhý ročník si klade za cíl představit již některé úspěšné projekty a nápady a ukazovat větší šíři problematiky konkurenceschopnosti regionu – tedy nejen fondy a granty, ale „všechno, co může pomoci v prosperitě regionu“.

V roce 2005 je nově strukturován průběh konference a jsou i nově rozděleny sekce podle cílových skupin pro práci nad konkrétní problematikou. Výrazně posílena je sekce podniků a významných zaměstnavatelů. Nově se představuje environmentální sekce.

Konference má ambici stát se platformou k setkávání zástupců veřejné správy, žadatelů o dotace, zpracovatelů projektů, ale i projektových manažerů s konkrétními zkušenostmi z různých zemí, kde subvenční projekty běží již řadu let.

Seznam řečníků a další informace www.grafia.cz