Klíč od bran Evropy

obrazek
11. dubna 2005 15:25, aktualizováno 14:25, Mgr. Jana Filípková
 

V pondělí 11. dubna se náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje Mgr. Olga Kalčíková sešla s nakladatelem společnosti Resonance s panem Bohuslavem Balcarem nad nově vydaným tématickým, čtyřjazyčným slovníkem Evropská agenda. V této knize autorský kolektiv přináší celkem v 50 kapitolách česky, anglicky, německy a francouzsky na 420-ti stranách cca 20 000 slov v každém jazyce samostatně, resp. ve slovních spojeních, týkající se politiky, hospodářství, sociální sféry, vzdělání, náboženství, kultury, sportu, marketingu, lázeňství, sdělovacích prostředků, bezpečnost, migraci, zákonodárství, práva a mnoha dalších oblastí. Kniha je i obohacena interaktivními rejstříky ve všech 4 jazycích.

„Jsem ráda, že se u nás na trhu objevila taková kniha s tak širokým tématickým záběrem, neboť na základě průzkumů vím, že takový počin chybí nejenom u nás, ale i v ostatních zemích, které přistoupily v poslední době k Evropské unii. Věřím, že se tato publikace stane pro všechny uživatele, kteří mají zvládnutý jazyk na obecné úrovni, jedinečnou pomůckou ve styku s občany jiných zemí, kde jejich oficiálním jazykem je angličtina, němčina nebo francouzština“, podotkla nad knihou Mgr. Olga Kalčíková.

Nakladatelství Resonance má s obdobnou činností již své zkušenosti, neboť v minulých letech vydaly česko – německý a německo – český tématický slovník zaměřený na cestovní ruch.

 

Náměstkyně PK Olga Kalčíková s nakladatelem společnosti Resonance panem Bohuslavem Balcarem