Klienti Domova klidného stáří v Žinkovech se budou brzy stěhovat do zrekonstruovaných prostor

obrazek
05. listopadu 2010 10:32, aktualizováno 09:32, Mgr. René Zeithaml

Klienti Domova klidného stáří v Žinkovech se budou brzy stěhovat do kompletně rekonstruovaného pavilonu A. „Rekonstrukce navázala na první etapu celé investiční akce – výstavbu nové budovy“, uvedla radní Plzeňského kraje pro oblast sociální věci Dagmar Terelmešová.
Rekonstrukce neprobíhala za provozu. Po její dobu a dobu výstavby nové budovy byla kapacita zařízení snížena ze 107 na 93 klientů.
Po rekonstrukci zde vzniklo 27 míst v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích, dále šatny pro zaměstnance, administrativní část, ordinace a technické zázemí.
Budova je třípodlažní s jedním podzemním podlažím. Bezbariérový provoz pro imobilní pacienty umožňuje hydraulický lůžkový výtah. Komunikaci mezi zdravotnickým personálem a klienty zajišťuje elektronický komunikační systém „Sestra – pacient“.
Náklady na rekonstrukci byly cca 34 milionů korun, 75% poskytlo Ministerstvo práce a sociálních věcí, zbytek Plzeňský kraj. Vybavení je z části financováno vlastními zdroji domova.

 

Slavnostní otevření pavilonu A (zleva) Ing. Vratislav Vojnar - MPSV, Miloslav Straka - stavbyvedoucí Bogl a Krýsl, Ing. Karel Vostrý - ředitel DKS Žinkovy, Dagmar Terelmešová - Radní PK pro oblast sociální věci

 

Pohled na nově zrekonstruovaný objekt

 

 

Nově rekonstruovaný pokoj.