Koncert k 75. výročí narození Zdeňka Lukáše

30. října 2003 16:53, aktualizováno 15:53,
 

K 75. výročí narození skladatele Zdeňka Lukáše se v pondělí 3. listopadu 2003 koná v aule Pedagogické fakulty ZČU v Plzni koncert, na kterém se představí sbor Nová Česká píseň v čele se sbormistrem Zdeňkem Vimrem. Dále bude účinkovat Dívčí akademický sbor FPE ZČU, sbormistryně Daniela Mandysová a Romana Feiferlíková, za klavírního doprovodu Zdeňky Ledvinové.

 

Plzeňský skladatele Zdeněk Lukáš, který slaví své význačné životní jubileum, je náš jediný žijící a ve světě uznávaný autor skladeb s latinskými texty pro smíšené sbory. Jeho skladby tvoří velkou část repertoáru plzeňského sboru Nová Česká píseň, který získal řadu ocenění doma i v zahraničí a regionální tvorbu představuje na koncertech nejen u nás, ale i v cizině (např. v roce 2003 v USA).

 

Součástí koncertu bude křest nového CD „Te Deum“ právě se skladbami s latinskými texty od Zdeňka Lukáše v podání Nové České písně. Na vydání CD Te Deum přispěl Plzeňský kraj částkou 50.000 Kč. Křest proběhne i za osobní účasti skladatele Zdeňka Lukáše.

 

Koncert k 75. výročí narození Zdeňka Lukáše se koná 3. listopadu 2003 od 19:30 hodin v aule Pedagogické fakulty ZČU, Jungmannova ul., Plzeň.

 

Jste srdečně zváni.